AKP'liler bizden maaşlarına zam için destek istedi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ?CHP'li milletvekilleri borçlu oldukları için erken seçim istemiyor? diyen Başbakan Erdoğan'a, ?dedikodu yapma? dedi

Baykal, Sosyalist Enternasyonalin bugün başlayacak ve 7 Kasım'a kadar sürecek olan toplantısına katılmak üzere geldiği Şili'nin başkenti Santiago'da gazetecilerle sohbet etti. Baykal'ın mesajları şöyle:

* Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi bir seçimdir. Bu seçimin artık ömrünü tamamlamakta olan bir parlamento tarafından yapılması doğru değildir. Başbakan cumhurbaşkanı olmak istiyorsa, seçime gitsin. Başbakan dedikodu yapacağına, bizim çağrımızı kabul edip, gereğini yapsın. Başbakan'ın kendisi erken seçimden kaçıyor.

* Başbakan kulislerde CHP milletvekillerinin ?borç içindeyiz, erken seçime gitmeyin' dediğini anlatıyormuş. Milletvekili maaşlarını arttırmak için o öyle dedi, bu böyle dedi diye konuşacaksak, milletvekili maaşının arttırılması için AKP milletvekillerinin CHP'den yardım ve katkı istediklerini unutmadık. Eğer biz CHP olarak onay vermiş olsaydık, AKP'lilerin öncülüğünde milletvekili maaşlarını arttırmak sözkonusu olacaktı. Ama o borcu olduğu söylenen CHP milletvekilleri, böyle bir isteğe hiçbir şekilde siyasi katkı vermez. CHP milletvekillerinin derdi para değildir. Onlar görev yapmaya geldiler. Onların borca girmiş olduğu doğrudur. Çünkü onların arkasında Ali Dibo düzeni yoktur. Herkes biliyor, biz bir şey söylediğimiz zaman boşa söylemeyiz. Arkasında bir şey vardır. Biz maaşı da arttırmıyoruz, erken seçime de varız kardeşim. Dedikodu yapma, sorumluluğunu yerine getir, CHP ile de kafanı bozma, işine bak. Seçime git, seçimi al, sonra cumhurbaskanı ol olabliliyorsan.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber